Image Video

Rakkers van Roekes

Rakkers van Roekes biedt kinderen die (door een beperking) moeite hebben met het leggen van contacten de gelegenheid om te bouwen aan relaties en vriendschappen. Samen knutselen, spelen in het bos, dieren verzorgen... en vooral samen plezier maken. Daar gaat het om! Dit betekent dat het kind vriendschappen sluit, conflicten krijgt en die weer oplost, ervaringen deelt en rekening houdt met anderen. Vanuit een 'wij-gevoel' beleven hoe het voelt om goed met anderen om te gaan en erbij te horen.

Elke woensdagmiddag van 14.00-17.00 uur gaan de Rakkers van Roekes op bezoek bij Boerderij 'Ingelshof'. Op en rondom deze locatie is voldoende ruimte om samen avonturen te beleven aan de rand van de landerijen van het gebied 'Roekes'.


In mogelijkheden geloven om te komen tot beter sociaal functionerende kinderen

Behalve dat DENK en GROEI zich op de leer- en thuisomgeving van kinderen richt, voegt de organisatie hiermee een extra dimensie toe, gericht op hun sociale omgeving. De begeleiding die de Rakkers van Roekes krijgen, sluit aan bij de visie en werkwijze van DENK en GROEI. Hierbij ligt de focus op het geloven in veranderbaarheid en groei van kinderen door vanuit betrokkenheid te werken aan zelfstandigheid en zelfvertrouwen.

● voor een sfeerimpressie op locatie kijk op http://www.ingelshof.nl/
● locatie Rakkers van Roekes: Dupesweg 1 Weert - Tungelroy

Wilt uw kind een Rakker van Roekes worden? Of wilt u eerst meer informatie?

Volg ons op Facebook     Contact